Leto 2020 si bomo zapomnili po marsičem, kar nam je Corona virus prinesel in odnesel. Žal nam je odnesel tudi 6. BOŽIČKOV TEK IN POHOD v Domžalah. Ne ostane nam nič drugega, kot da vam zaželimo vse najlepše v krogu svojih domačih ter da ostanete športni in dobrodelni ne glede na razmere. Čeprav ne moremo skupaj organizirati dogodka, to ne pomeni, da nas veliko ljudi v naši okolici ne potrebuje. Ta korak boste tokrat morali narediti sami, prihodnje leto pa ga bomo znova skupaj.

Do sedaj smo na Božičkovih tekih SKUPAJ ZBRALI ŽE 7.269 € za osebe in ustanove v naši okolici.

Ostanite ”pozitivni” in se vidimo prihodnje leto.

Hvala vsem, ki ste pomagali soustvarjati dogodek. Skupaj smo zbrali 1.920 Eur za Alexove sanje.

Klik Klik in poglej si slike BOŽIČKOV TEK IN POHOD 2019 GALERIJA

DOGODEK JE POTEKAL POD ČASTNIM POKROVITELJSTVOM PREDSEDNIKA REPUBLIKE SLOVENIJE BORUTA PAHORJA.

5. Dobrodelni Božičkov Tek In Pohod

OTOK ŠPORTA bo 14.12.2019 organiziral sedaj že tradicionalni »5. DOBRODELNI BOŽIČKOV TEK IN POHOD«. Dogodek je vsako leto bolj obiskan, saj se družimo z dobrim namenom in pomagamo tistim, ki nas v tem letnem času še bolj potrebujejo.

Dogodek organiziramo skupaj s soorganizatorjema MODRIMI NOVICAMI in OBČINO DOMŽALE.

Lansko leto smo zbrali 1.820 Eur in jih podarili zavodu Cirius Kamnik, za nakup prilagojene fitnes opreme za otroke in mladino s posebnimi potrebami.

GIBAM ZA ŽIVLJENJE je naš slogan, ki vabi vse generacije, da se nam aktivno pridružite in s svojo udeležbo omogočite drugim, da sledijo svojim sanjam. Otroci bodo tekli na 400 m, odrasli pa hodili na 4 km ali tekli na 9 km. Vsa zbrana sredstva od prijavnin bomo zato namenili tistemu, ki nas potrebuje.

ALEX PREDALIČ je 15. let star fant, tak kot jaz in ti. Ima svoje hobije, želje in cilje. Obiskuje 8. razred OŠ Cirius Kamnik. Rodil se je v 6. mesecu nosečnosti in imel 80% napoved cerebralne paralize. Z veliko mero poguma in volje staršev danes normalno hodi  in govori, predvsem pa je srčen fant. Njegova največja želja je, da bi se uspel vpisati na srednjo kmetijsko šolo. Zbrana sredstva bomo namenili za terapijo s konji, ki mu daje življenjsko energijo ter inštrukcije, da bo uspešno zaključil šolo.

PRIJAVNINA za otroke znaša 5 Eur, za odrasle pa 10 Eur. Vsi prijavljeni udeleženci prejmejo božičkovo kapico ter bon za čaj. Za skupine (vsaj trije) smo pripravili posebna darilca. GIBAJ ZA ŽIVLJENJE TUDI TI!

Program

  • 14.12.2019 ob 17.00
  • atletski stadion Domžale
  • 16.00 prijave in animacija
  • 16.30 ROK TRKAJ
  • 17.00 otroški tek na 400m
  • 17.15 odrasli tek in pohod na 4 ali 9km
  • 18.15 predaja sredstev in razrez torte
  • prijavnina za otroke 5 Eur in za odrasle 10 Eur gre v celoti za dobrodelen namen
božičkov tek alex predalič
Andrej Hauptman je ambasador 5. dobrodelnega ožičkovega teka in pohoda

ANDREJ
HAUPTMAN

je selektor slovenske članske kolesarske reprezentance in AMBASADOR 5. dobrodelnega Božičkovega teka in pohoda.

[hurrytimer id=”16028″]
Rok Trkaj bo nastopil na 5. Dobrodelnem Božičkovem teku in pohodu.

ROK
TRKAJ

je najboljši slovenski RAPER in bo na 5. Božičkovem teku in pohodu ob 16.30 poskrbel za super vzdušje ter ogrevanje pred startom.

Prijava

Prijavite se lahko na info točki na dan dogodka od 16.00 dalje. Prijava oz. donacija znaša 5 Eur za otroke in 10 Eur za odrasle. Skupine (vsaj trije) prejmejo posebno darilo. Ob prijavi prejmete bon za čaj in božičkovo kapico.

Varnost

Proga ob Kamniški Bistrici bo označena, vendar vam vseeno priporočamo uporabo naglavnih svetilk. Pred iz za tekači se bo vozil “osvetljeni” kolesar. Na stadionu bomo poskrbeli za varnostno službo. Udeleženci hodijo in tečejo na lastno odgovornost.

Garderoba

Na stadionu vam bo na voljo ogrevan šotor, kjer se boste lahko preoblekli in pustili svojo opremo v zaprti torbi.

Pijača, hrana

Vsi prijavljeni udeleženci bodo prejeli bon za čaj. Na stadionu bo gostinec, kjer boste lahko kupili čaj, kuhano vino, palačinke…

Na zemljevidu je predstavljena trasa teka na 9 km. Trasa pohoda na 4 km poteka od stadiona do okrepčevalne postajev in nazaj.

zemljevid trase za tek in pohod na božičkovem teku

Vašega predloga, da donacijo namenite otrokom in mladostnikom iz našega centra smo se zelo razveselili.

Učencem in dijakom nudimo zdravstvene storitve, med katerimi so poleg specialističnih ambulant tudi različne sodobne metode fizioterapije, delovne terapije, logopedije, zdravstvene nege in oskrbe.

Sredstva bi namenili za nakup novega konja za HIPOTERAPIJO.

Goran Pavlič, direktorCIRIUS Kamnik

V Domu upokojencev Domžale smo bili veseli vašega klica in sporočila da donacijo namenite nam.

S tem se izkazalo dejstvo, da tudi starejši postajajo prepoznavni v skupnosti. V Domu zagotavljamo osnovno, socialno in zdravstveno oskrbo. V okviru zdravstvene oskrbe se izvaja tako imenovani vzdrževalni program fizioterapije.

Z vašo donacijo bo program postal bolj dinamičen in zanimiv.
Skupaj smo vam hvaležni.

mag. Nataša Zalokar, uni. dipl. soc., direktoricaDom upokojencev Domžale

Prava stvar, pravi ljudje in pravi namen so nam letos pričarali vzdušje, ki ga udeleženci nosijo s seboj naprej.

Vse dobro Izzy-ju in njegovi ekipi še nadalje.

Uroš Križanič, direktorZavod za šport in rekreacijo Domžale

Vašega predloga, da donacijo namenite otrokom in mladostnikom iz našega centra smo se zelo razveselili.

Učencem in dijakom nudimo zdravstvene storitve, med katerimi so poleg specialističnih ambulant tudi različne sodobne metode fizioterapije, delovne terapije, logopedije, zdravstvene nege in oskrbe.

Sredstva bi namenili za nakup novega konja za HIPOTERAPIJO.

Goran Pavličdir. Zavoda Cirius Kamnik

Vsako leto se v občini Domžale zvrsti mnogo dogodkov in prireditev, vedno bolj pa prihajajo v ospredje dogodki z dobrodelno noto. Mednje sodi Božičkov tek, katerega v mesecu decembru organizira Otok Športa. Gre za posebni dogodek, katerega z veseljem podpiramo, saj se zbirajo sredstva za nakup potrebnih pripomočkov, opreme, aparatur za posamezne zavode ali organizacije.

Dogodek je vedno bolj obiskan, številni tekači, pohodniki in ljudje dobrega srca, želijo pomagati in tako s svojo prisotnostjo na dogodku prispevajo pomemben delček k uspešni dobrodelni akciji. Otok športa izpelje dogodek brezhibno, poleg tega pa poskrbi za dobro in prijetno počutje vseh obiskovalcev.

mag. Renata Kosec, podžupanjaObčina Domžale