božičkov tek

V CIRIUS Kamnik smo z navdušenjem sprejeli novico, da bo letošnji dobrodelni Božičkov tek namenjen otrokom in mladostnikom našega Centra. Otok šport nam je s povabilom pokazal svojo humanistično naravnanost, sprejemanje drugačnosti in s tem pot k večji družbeni pravičnosti.

Športno udejstvovanje je pri usposabljanju gibalno oviranih otrok in mladostnikov v CIRIUS Kamnik, ne glede na oviranost in posebne potrebe, ena od naših prioritet. Donacija Dobrodelnega Božičkovega teka nam bo pomagala uresničiti željo za postavitev fitnes naprav za gibalno ovirane na prostem.

g. Goran Pavličdir. Zavoda Cirius Kamnik

NA BOŽIČKOVEM TEKU SMO ZBRALI 1.820 EUR

Na 4. Dobrodelnem Božičkovem teku in pohodu je bilo odlično vzdušje, navdušeni otroci in zagreti tekači. Božiček, vesoljček Izzy in hrošček Simon so imeli polne roke dela, da so lahko kar 50 otrokom podelili medalje ob prihodu v cilj. Takoj za otroki pa se je na pot podalo kar 180 tekačev in pohodnikov na 4, 7 in 10 km. Ampak ni jim bilo težko, saj je bila pot delno osvetljena z lampijoni, na poti pa jih je čakala še okrepčevalna postojanka s toplim čajem in piškoti. Godba Domžale je poskrbela, da je bilo na stadionu ves čas praznično vzdušje in da so lahko obiskovalci uživali med čakanjem na svoje “varovance”.

SKUPAJ SMO ZBRALI 1.820 EUR, ki jih bomo podarili Zavodu Cirius Kamnik, za nakup prilagojene fitnes opreme za otroke s posebnimi potrebami.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem, ki so se udeležili Božičkovega tek in pohoda in prispevali k čudoviti božični zgodbi. Vabimo vas k ogledu fotografij iz dogodka na tej povezavi: BOŽIČKOV TEK GALERIJA.

4. DOBRODELNI BOŽIČKOV TEK IN POHOD

Ho ho ho. BOŽIČEK, VESOLJČEK IZZY in HROŠČEK SIMON že trenirajo, da se nam bodo lahko pridružili na 4. DOBRODELNEM BOŽIČKOVEM TEKU IN POHODU ter nam pomagali zbrati denarna sredstva za ZAVOD CIRIUS KAMNIK za nakup PRILAGOJENE FITNES OPREME za invalidno mladino.

Božičkov tek bo pravi praznični dogodek, saj bomo tekli v božičkovih kapicah ob spremljavi godbe Domžale. Za otroke bomo pripravili otroški tek, ki bo dolg 400 m, za odrasle pa tek in pohod na 4 na 7 ali 10 km. Med tekom se boste lahko okrepčali s toplim čajem in piškoti na okrepčevalnici pri mostu na Viru. Zaradi boljše varnosti vam priporočamo tek z NOČNIMI SVETILKAMI

Od 16.00 dalje bo potekal spremljevalni program, kjer se boste lahko SLIKALI Z BOŽIČKOM v “zimski idili” in sliko takoj prejeli, se preizkusili v NOGOMETNEM PIKADU za simpatične nagrade in okrasili JELKO ŽELJA. Tek bomo zaključili s slavnostno podelitvijo darilnega bona direktorju zavoda Cirius g. Goranu Pavliču. No, tek bomo čisto zares zaključili tako kot se spodobi in sicer s TORTO.

Soorganizatorja dogodka sta Občina Domžale in Zavod za šport in rekreacijo Domžale. Zlati pokrovitelj dogodka je spletni portal Domžalec.si.

 • 15.12.2018 ob 17.00
 • atletski stadion Domžale
 • od 16.00 dalje spremljevalni program
 • prijave na info točki od 16.00 dalje
 • otroški tek 17.00
 • odrasli tek in pohod 17.10
 • pohod na 4 km
 • tek na 4, 7 ali 10 km
 • tekli in hodili bomo v božičkovih kapicah
 • ritem nam bo dajala godba Domžale
 • zbiramo sredstva za Zavod Cirius Kamnik

PRIJAVA

PRIJAVITE SE LAHKO NA DAN DOGODKA, NA INFO TOČKI, OD 16.00 DALJE.

Donacija za udeležbo na dogodku znaša 10 Eur za posameznika ter 8 Eur za družino (vsaj en odrasel in en otrok) in skupino (vsaj trije odrasli). Za vse večje skupine (vsaj 5 članov) smo pripravili darilca, zato vas vabimo, da nam svojo udeležbo predhodno najavite. Ob prijavi boste prejeli božičkovo kapico in bon za čaj.

OPIS TEKAŠKE POTI

Otroški tek – 400 m. Pohod – 4 km. Tek 4, 7 ali 10 km.

Izbirate lahko med tekom ali pohodom, tako da bo naše druženje res športno in sproščeno. Začetek teka in pohoda je na stadionu, kjer naredimo en krog, nato pa zapustimo stadion skozi glavni vhod in zavijemo levo proti Kamniški Bistrici v smeri proti Kamniku. Zaključek teka in pohoda je ravno tako na stadionu. Pot bo delno osvetljena z lampijoni. Pri mostu čez Bistrico (pri Bernardiju) bo okrepčevalna postaja s toplim čajem in piškoti.

Priporočamo vam uporabo naglavnih svetilk. Pred iz za tekači se bo vozil “osvetljeni” kolesar. Na stadionu bomo poskrbeli za varnostno službo. Udeleženci hodijo in tečejo na lastno odgovornost.

OGLED TRASEOGLED TRASE

GARDEROBA

Na stadionu se bomo potrudili postaviti šotore z ogrevanjem, kjer se boste lahko preoblekli in malo pogreli. Pri nas boste lahko tudi brezplačno pustili svojo opremo, ki mora biti v zaprti torbi.

KOMU SMO DAROVALI DO SEDAJ

Otok Športa bo letos že četrtič organiziral dobrodelni Božičkov tek in pohod. Prvo leto smo zbrana sredstva namenili dvema materima samohranilkama s predšolskimi otroki iz občine Domžale, drugo leto Zavodu Ciruis iz Kamnika za otroke s posebnimi potrebami, za nakup konja za hipoterapijo, tretje leto za Dom upokojencev Domžale, za nakup nadgradnje motomeda. Letos pa se znova vračamo k otrokom iz Zavoda Cirius Kamnik, ki imajo gibalne ovire in jim bo naša oz. vaša pomoč prišla resnično prav.

Vašega predloga, da donacijo namenite otrokom in mladostnikom iz našega centra smo se zelo razveselili.

Učencem in dijakom nudimo zdravstvene storitve, med katerimi so poleg specialističnih ambulant tudi različne sodobne metode fizioterapije, delovne terapije, logopedije, zdravstvene nege in oskrbe.

Sredstva bi namenili za nakup novega konja za HIPOTERAPIJO.

Goran Pavlič, direktorCIRIUS Kamnik

V Domu upokojencev Domžale smo bili veseli vašega klica in sporočila da donacijo namenite nam.

S tem se izkazalo dejstvo, da tudi starejši postajajo prepoznavni v skupnosti. V Domu zagotavljamo osnovno, socialno in zdravstveno oskrbo. V okviru zdravstvene oskrbe se izvaja tako imenovani vzdrževalni program fizioterapije.

Z vašo donacijo bo program postal bolj dinamičen in zanimiv.
Skupaj smo vam hvaležni.

mag. Nataša Zalokar, uni. dipl. soc., direktoricaDom upokojencev Domžale

Prava stvar, pravi ljudje in pravi namen so nam letos pričarali vzdušje, ki ga udeleženci nosijo s seboj naprej.

Vse dobro Izzy-ju in njegovi ekipi še nadalje.

Uroš Križanič, direktorZavod za šport in rekreacijo Domžale

Vsako leto se v občini Domžale zvrsti mnogo dogodkov in prireditev, vedno bolj pa prihajajo v ospredje dogodki z dobrodelno noto.

Mednje sodi Božičkov tek, katerega v mesecu decembru organizira športno društvo Otok Športa. Gre za posebni dogodek, katerega z veseljem podpiramo, saj se zbirajo sredstva za nakup potrebnih pripomočkov, opreme, aparatur za posamezne zavode ali organizacije.
Dogodek je vedno bolj obiskan, številni tekači, pohodniki in ljudje dobrega srca, želijo pomagati in tako s svojo prisotnostjo na dogodku prispevajo pomemben delček k uspešni dobrodelni akciji.

Otok športa izpelje dogodek brezhibno, poleg tega pa poskrbi za dobro in prijetno počutje vseh obiskovalcev.

mag. Renata Kosec, podžupanjaObčina Domžale