dobrodelni božičkov tek in pohod

Čarobno vzdušje na Božičkovem teku in pohodu nam bo letos še posebej ostalo v spominu. Nasmejani otroci, zagreti tekači in pohodniki, Božiček, vesoljček Izzy, hrošček Simon in Mihec so nas za to noč ponesli nekam drugam. Nebo se je po dolgem času razjasnilo, prižgali smo pisane lučke in privili glasbo še malo bolj na glas. Dogodka se je udeležilo približno 350 ljudi, od tega 180 prijavljenih tekačev in pohodnikov ter približno 30 otrok, ki so se podali na otroški tek.

Na 3. Dobrodelnem teku in pohodu smo zbrali 1.560 Eur za Dom upokojencev Domžale za nakup nadgradnje motomeda. Zbrana sredstva smo predali direktorici zavoda, ga. Nataši Zalokar nato pa z veseljem zarezali v torto.

Iskrena hvala vsem, ki ste se dogodka udeležili in s tem prispevali k zelo uspešni dobrodelni akciji in nepozabnemu dogodku. Hvala vsem prostovoljcem in pokroviteljem, brez katerih dogodka ne bi uspeli izvesti. Posebna zahvala pa gre soorganizatorjema Občini Domžale in Zavodu za šport in rekreacijo Domžale za vso pomoč, zagon in trud.

Božične slike vas že čakajo. Klik klik – BOŽIČKOV TEK GALERIJA

Božičkov tek in pohod

Ho ho ho. Božiček, vesoljček Izzy in Hrošček Simon že trenirajo, da se nam bodo lahko pridružili na 3. DOBRODELNEM BOŽIČKOVEM TEKU IN POHODU ter nam pomagali zbrati denarna sredstva za DOM UPOKOJENCEV DOMŽALE za nakup NADGRADNJE MOTOMOEDA. Motomed je prilagojeno sobno kolo za osebe na invalidskih vozičkih in posteljah.

Božičkov tek bo pravi praznični dogodek, saj bomo tekli v božičkovih kapicah ob spremljavi godbe Domžale. Za otroke bomo pripravili otroški tek, ki bo dolg 400 m, za odrasle pa tek in pohod na 4 na 7 ali 10 km. Med tekom se boste lahko okrepčali s toplim čajem in piškoti na okrepčevalnici pri mostu na Viru. Zaradi boljše varnosti vam priporočamo tek z nočnimi svetilkami.

Od 16.00 dalje bo potekal spremljevalni program, kjer se boste lahko slikali z Božičkom v “zimski idili” in sliko takoj prejeli, se pomerili v naši igri Tarča za simpatične nagrade in okrasili Jelko Želja. Tek bomo zaključili s slavnostno podelitvijo darilnega čeka direktorici doma upokojencev Domžale, ga. Nataši Zalokar. No, tek bomo čisto zares zaključili tako kot se spodobi in sicer s tortooo.

  • 16.12.2017 ob 17.00
  • atletski stadion Domžale
  • od 16.00 dalje spremljevalni program
  • otroški tek 17.00
  • odrasli tek in pohod 17.15
  • pohod na 4 km
  • tek na 4, 7 ali 10 km
  • tekli in hodili bomo v božičkovih kapicah
  • ritem nam bo dajala godba Domžale
  • zbiramo sredstva za nadgradnjo motomeda

ŠD Otok Športa bo letos že tretjič organiziral dobrodelni božičkov tek. Soorganizatorja dogodka sta Občina Domžale in Zavod za šport in rekreacijo Domžale.

Prvo leto smo zbrana sredstva namenili dvema materima samohranilkama s predšolskimi otroki iz občine Domžale. Lansko leto smo zbrana sredstva namenili Zavodu Ciruis iz Kamnika za otroke s posebnimi potrebami, za nakup konja za hipoterapijo. Letos pa smo se odločili, da bomo zbrana sredstva od prijavnin podelili Domu upokojencev Domžale za nakup nadgradnje motomeda, ki je prilagojeno sobno kolo za osebe na invalidskih vozičkih oz. vadbo iz postelje.

OPIS TEKAŠKE POTI

Otroški tek – 400 m. Pohod – 4 km. Tek 4, 7 ali 10 km.

Izbirate lahko med tekom ali pohodom, tako da bo naše druženje res športno in sproščeno. Začetek teka in pohoda je na stadionu, kjer naredimo en krog, nato pa zapustimo stadion skozi glavni vhod in zavijemo levo proti Kamniški Bistrici v smeri proti Kamniku. Zaključek teka in pohoda je ravno tako na stadionu. Pot bo delno osvetljena z lampijoni. Pri mostu čez Bistrico (pri Bernardiju) bo okrepčevalna postaja s toplim čajem in piškoti.

Priporočamo vam uporabo naglavnih svetilk. Pred iz za tekači se bo vozil “osvetljeni” kolesar. Na stadionu bomo poskrbeli za varnostno službo. Udeleženci hodijo in tečejo na lastno odgovornost.

OGLED TRASEOGLED TRASE

PRIJAVA

Prijave preko spleta so mogoče od 1.11.2017 do 14.12.2017. Na dan prireditve se lahko prijavite na info točki od 16.00 dalje. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se prijavite čim prej. Otroški tek je brezplačen. Prijavnina za odrasli tek oz. pohod znaša 10 Eur za posameznika, 7 Eur na osebo za skupino (vsaj trije odrasli) ter 5 Eur na osebo za družino (vsaj en odrasel in en otrok). Vsi prijavljeni preko spleta prejmejo spominsko božičkovo kapico. Prijavljeni na dan prireditve bodo prejeli božičkovo kapico, če jih bomo lahko zagotovili.

PRIJAVA NA TEKPRIJAVA NA TEK

PROJEKT MOJA ZVEZDA

Tudi letos nadaljujemo s projektom MOJA ZVEZDA s katerim bomo izdelali lampijone in z njimi osvetlili stadion ter tekaško pot ob Bistrici. K sodelovanju smo povabili okoliške šole in vrtce in že komaj čakamo na njihove umetniške kreacije.

GARDEROBA IN TUŠI

Garderobe in topel tuš vam bo na voljo pri nogometaših. Svojo opremo boste lahko pustili v zaprti torbi na stadionu, pri našem animatorju.

Vašega predloga, da donacijo namenite otrokom in mladostnikom iz našega centra smo se zelo razveselili.

Učencem in dijakom nudimo zdravstvene storitve, med katerimi so poleg specialističnih ambulant tudi različne sodobne metode fizioterapije, delovne terapije, logopedije, zdravstvene nege in oskrbe.

Sredstva bi namenili za nakup novega konja za HIPOTERAPIJO.

Goran Pavlič, direktorCIRIUS Kamnik

V Domu upokojencev Domžale smo bili veseli vašega klica in sporočila da donacijo namenite nam.

S tem se izkazalo dejstvo, da tudi starejši postajajo prepoznavni v skupnosti. V Domu zagotavljamo osnovno, socialno in zdravstveno oskrbo. V okviru zdravstvene oskrbe se izvaja tako imenovani vzdrževalni program fizioterapije.

Z vašo donacijo bo program postal bolj dinamičen in zanimiv.
Skupaj smo vam hvaležni.

mag. Nataša Zalokar, uni. dipl. soc., direktoricaDom upokojencev Domžale

Prava stvar, pravi ljudje in pravi namen so nam letos pričarali vzdušje, ki ga udeleženci nosijo s seboj naprej.

Vse dobro Izzy-ju in njegovi ekipi še nadalje.

Uroš Križanič, direktorZavod za šport in rekreacijo Domžale

Vsako leto se v občini Domžale zvrsti mnogo dogodkov in prireditev, vedno bolj pa prihajajo v ospredje dogodki z dobrodelno noto.

Mednje sodi Božičkov tek, katerega v mesecu decembru organizira športno društvo Otok Športa. Gre za posebni dogodek, katerega z veseljem podpiramo, saj se zbirajo sredstva za nakup potrebnih pripomočkov, opreme, aparatur za posamezne zavode ali organizacije.
Dogodek je vedno bolj obiskan, številni tekači, pohodniki in ljudje dobrega srca, želijo pomagati in tako s svojo prisotnostjo na dogodku prispevajo pomemben delček k uspešni dobrodelni akciji.

Otok športa izpelje dogodek brezhibno, poleg tega pa poskrbi za dobro in prijetno počutje vseh obiskovalcev.

mag. Renata Kosec, podžupanjaObčina Domžale