dobrodelni božičkov tek in pohod

Ho ho ho. Božiček, vesoljček Izzy in Hrošček Simon že trenirajo, da se nam bodo lahko pridružili na 3. DOBRODELNEM BOŽIČKOVEM TEKU IN POHODU ter nam pomagali zbrati denarna sredstva za DOM UPOKOJENCEV DOMŽALE za nakup NADGRADNJE MOTOMOEDA. Motomed je prilagojeno sobno kolo za osebe na invalidskih vozičkih in posteljah.

Božičkov tek bo pravi praznični dogodek, saj bomo tekli v božičkovih kapicah ob spremljavi godbe Domžale. Za otroke bomo pripravili otroški tek, ki bo dolg 400 m, za odrasle pa tek in pohod na 4 na 7 ali 10 km. Med tekom se boste lahko okrepčali s toplim čajem in piškoti na okrepčevalnici pri mostu na Viru. Zaradi boljše varnosti vam priporočamo tek z nočnimi svetilkami.

Od 16.00 dalje bo potekal spremljevalni program, kjer se boste lahko slikali z Božičkom v “zimski idili” in sliko takoj prejeli, se pomerili v naši igri Tarča za simpatične nagrade in okrasili Jelko Želja. Tek bomo zaključili s slavnostno podelitvijo darilnega čeka direktorici doma upokojencev Domžale, ga. Nataši Zalokar. No, tek bomo čisto zares zaključili tako kot se spodobi in sicer s tortooo.

  • 16.12.2017 ob 17.00
  • atletski stadion Domžale
  • od 16.00 dalje spremljevalni program
  • otroški tek 17.00
  • odrasli tek in pohod 17.15
  • pohod na 4 km
  • tek na 4, 7 ali 10 km
  • tekli in hodili bomo v božičkovih kapicah
  • ritem nam bo dajala godba Domžale
  • zbiramo sredstva za nadgradnjo motomeda

ŠD Otok Športa bo letos že tretjič organiziral dobrodelni božičkov tek. Soorganizatorja dogodka sta Občina Domžale in Zavod za šport in rekreacijo Domžale.

Prvo leto smo zbrana sredstva namenili dvema materima samohranilkama s predšolskimi otroki iz občine Domžale. Lansko leto smo zbrana sredstva namenili Zavodu Ciruis iz Kamnika za otroke s posebnimi potrebami, za nakup konja za hipoterapijo. Letos pa smo se odločili, da bomo zbrana sredstva od prijavnin podelili Domu upokojencev Domžale za nakup nadgradnje motomeda, ki je prilagojeno sobno kolo za osebe na invalidskih vozičkih oz. vadbo iz postelje.

OPIS TEKAŠKE POTI

Otroški tek – 400 m. Pohod – 4 km. Tek 4, 7 ali 10 km.

Izbirate lahko med tekom ali pohodom, tako da bo naše druženje res športno in sproščeno. Začetek teka in pohoda je na stadionu, kjer naredimo en krog, nato pa zapustimo stadion skozi glavni vhod in zavijemo levo proti Kamniški Bistrici v smeri proti Kamniku. Zaključek teka in pohoda je ravno tako na stadionu. Pot bo delno osvetljena z lampijoni. Pri mostu čez Bistrico (pri Bernardiju) bo okrepčevalna postaja s toplim čajem in piškoti.

Priporočamo vam uporabo naglavnih svetilk. Pred iz za tekači se bo vozil “osvetljeni” kolesar. Na stadionu bomo poskrbeli za varnostno službo. Udeleženci hodijo in tečejo na lastno odgovornost.

OGLED TRASEOGLED TRASE

PRIJAVA

Prijave preko spleta so mogoče od 1.11.2017 do 14.12.2017. Na dan prireditve se lahko prijavite na info točki od 16.00 dalje. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se prijavite čim prej. Otroški tek je brezplačen. Prijavnina za odrasli tek oz. pohod znaša 10 Eur za posameznika, 7 Eur na osebo za skupino (vsaj trije odrasli) ter 5 Eur na osebo za družino (vsaj en odrasel in en otrok). Vsi prijavljeni preko spleta prejmejo spominsko božičkovo kapico. Prijavljeni na dan prireditve bodo prejeli božičkovo kapico, če jih bomo lahko zagotovili.

PRIJAVA NA TEKPRIJAVA NA TEK

PROJEKT MOJA ZVEZDA

Tudi letos nadaljujemo s projektom MOJA ZVEZDA s katerim bomo izdelali lampijone in z njimi osvetlili stadion ter tekaško pot ob Bistrici. K sodelovanju smo povabili okoliške šole in vrtce in že komaj čakamo na njihove umetniške kreacije.

GARDEROBA IN TUŠI

Garderobe in topel tuš vam bo na voljo pri nogometaših. Svojo opremo boste lahko pustili v zaprti torbi na stadionu, pri našem animatorju.

Vašega predloga, da donacijo namenite otrokom in mladostnikom iz našega centra smo se zelo razveselili.

Učencem in dijakom nudimo zdravstvene storitve, med katerimi so poleg specialističnih ambulant tudi različne sodobne metode fizioterapije, delovne terapije, logopedije, zdravstvene nege in oskrbe.

Sredstva bi namenili za nakup novega konja za HIPOTERAPIJO.

Goran Pavlič, direktorCIRIUS Kamnik

V Domu upokojencev Domžale smo bili veseli vašega klica in sporočila da donacijo namenite nam.

S tem se izkazalo dejstvo, da tudi starejši postajajo prepoznavni v skupnosti. V Domu zagotavljamo osnovno, socialno in zdravstveno oskrbo. V okviru zdravstvene oskrbe se izvaja tako imenovani vzdrževalni program fizioterapije.

Z vašo donacijo bo program postal bolj dinamičen in zanimiv.
Skupaj smo vam hvaležni.

mag. Nataša Zalokar, uni. dipl. soc., direktoricaDom upokojencev Domžale