Čarobno vzdušje na Božičkovem teku in pohodu nam bo letos še posebej ostalo v spominu. Nasmejani otroci, zagreti tekači in pohodniki, Božiček, vesoljček Izzy, hrošček Simon in Mihec so nas za to noč ponesli nekam drugam. Nebo se je po dolgem času razjasnilo, prižgali smo pisane lučke in privili glasbo še malo bolj na glas. Dogodka se je udeležilo približno 350 ljudi, od tega 180 prijavljenih tekačev in pohodnikov ter približno 30 otrok, ki so se podali na otroški tek.

Na 3. Dobrodelnem teku in pohodu smo zbirali sredstva za Dom upokojencev Domžale, za nakup nadgradnje motomeda. Motomed je v bistvu prilagojeno sobno kolo, ki omogoča vadbo starostnikom na invalidskem vozičku kot tudi iz postelje. Nadgradnja vadečemu omogoča interaktivno izkušnjo, saj lahko virtualno kolesari po resničnih poteh. Če povemo po domače, vadeči lahko prične kolesariti v Domžalah in se odpelje recimo na Prešernov trg v Ljubljani. Taka nadgradnja stane 1.500 Eur, s skupnimi močmi pa smo uspeli zbrati še za kakšno kavico na poti 🙂

Da smo bili vsi videti kot ena ekipa smo si nadeli božičkove kapice in uživali na teku oz. pohodu, otroški animaciji, godbi Domžale, palačinkah in kuhanemu vinu. Khhh, pardon, čaju.

Iskrena hvala vsem, ki ste se dogodka udeležili in s tem prispevali k zelo uspešni dobrodelni akciji in nepozabnemu dogodku. Hvala vsem prostovoljcem in pokroviteljem, brez katerih dogodka ne bi uspeli izvesti. Posebna zahvala pa gre soorganizatorjema Občini Domžale in Zavodu za šport in rekreacijo Domžale za vso pomoč, zagon in trud.

Z iskrico in nasmehom že pogledujemo k 4. Dobrodelnemu Božičkovemu teku in pohodu.

Božičkov tek in pohod
božičkov tek torta otok športa

Vašega predloga, da donacijo namenite otrokom in mladostnikom iz našega centra smo se zelo razveselili.

Učencem in dijakom nudimo zdravstvene storitve, med katerimi so poleg specialističnih ambulant tudi različne sodobne metode fizioterapije, delovne terapije, logopedije, zdravstvene nege in oskrbe.

Sredstva bi namenili za nakup novega konja za HIPOTERAPIJO.

Goran Pavlič, direktorCIRIUS Kamnik

V Domu upokojencev Domžale smo bili veseli vašega klica in sporočila da donacijo namenite nam.

S tem se izkazalo dejstvo, da tudi starejši postajajo prepoznavni v skupnosti. V Domu zagotavljamo osnovno, socialno in zdravstveno oskrbo. V okviru zdravstvene oskrbe se izvaja tako imenovani vzdrževalni program fizioterapije.

Z vašo donacijo bo program postal bolj dinamičen in zanimiv.
Skupaj smo vam hvaležni.

mag. Nataša Zalokar, uni. dipl. soc., direktoricaDom upokojencev Domžale

Prava stvar, pravi ljudje in pravi namen so nam letos pričarali vzdušje, ki ga udeleženci nosijo s seboj naprej.

Vse dobro Izzy-ju in njegovi ekipi še nadalje.

Uroš Križanič, direktorZavod za šport in rekreacijo Domžale